skip to Main Content
Trobada De Seguiment De La Segona Beca Granés Fundació I IDIBGI

Trobada de seguiment de la Segona Beca Granés Fundació i IDIBGI

Aquesta setmana s’ha fet una trobada de seguiment de la Segona Beca Granés Fundació i IDIBGI. Gràcies a aquest ajut, la investigadora predoctoral Melissa Samaniego, s’ha pogut incorporar al grup de recerca en Trastorns del Neurodesenvolupament de l’IDIBGI, liderat per la Dra. Susanna Esteba-Castillo.

La beca, que es va presentar el mes de febrer, té com a objectiu analitzar l’eficàcia d’utilitzar l’entorn de realitat virtual immersiva en el tractament de les fòbies en persones amb un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). L’estudi s’està duent a terme al nou Espai de Realitat Virtual Immersiva ERVI Granés Fundació, que s’ha creat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Es tracta d’un espai que surt de la col·laboració entre Granés Fundació i l’Institut d’Assistència Sanitària, i que compta amb una tecnologia desenvolupada per l’startup Broomx.

L’estudi es farà sobre seixanta participants amb TEA i amb un diagnòstic de fòbia específica, trenta dels quals rebran sessions en el nou espai. El nou espai permetrà recrear la situació fòbica amb el disseny d’escenes personalitzades generades per l’ordinador. En concret, s’analitzaran els canvis a nivell conductual, psicològic i psiquiàtric, i també s’analitzaran marcadors de neuroimatge. Un terapeuta serà present a les sessions per a la gestió de l’ansietat.

A la reunió de seguiment la investigadora Melissa Samaniego ha explicat com han anat els primers mesos de recerca i com es planifiquen els dos anys de feina.

Les beques són una iniciativa entre Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i tenen la finalitat de contractar joves investigadors/es que s’incorporen als grups de recerca de l’IDIBGI per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat.

Back To Top