skip to Main Content
Projecció Del Documental “Bailar La Locura” Més Espectacle De Dansa “J-Aho! II” A Banyoles

Projecció del Documental “Bailar la Locura” més espectacle de dansa “J-Aho! II” a Banyoles

El dissabte 4 de novembre Granés Fundació porta a Banyoles la possibilitat de gaudir en una sola tarda de les dues propostes artístiques, l’espectacle de dansa “J-AhO! II”, Qui està boig, tu o jo? i  el documental “Bailar la locura”. El documental s’ha realitzat amb el suport de diferents entitats i institucions, entre elles Granés Fundació. A través dels llenguatges audiovisual i la dansa ens podem acostar i entendre experiències vitals que ens ajuden a comprendre i donar valor a la diversitat, a trencar estigmes i prejudicis en relació a la salut mental i avançar com a comunitat cap a la inclusió plena.

Codirigit per Marta Espar i Maiol Virgili el documental “Bailar la locura” explica la història de tres ballarines de dansa contemporània que estan creant una peça de dansa anomenada “J-AhO! II ” sobre els límits de la bogeria i contacten amb tres noies amb diagnòstic psiquiàtric perquè participin en el seu procés de creació. Les sis dones passen juntes uns dies màgics en una casa rural a prop del centre de creació artística Dantzagunea on assagen les ballarines, a Renteria (País Basc). Parlen de fàrmacs, deliris i suïcidi, però també de soledat i amistat. Sense prejudicis, en un viatge humà que recorre emocions, dubtes i experiències per portar-les de l’emoció al cos, al moviment. La projecció serà a les 18h a l’Auditori de Banyoles.

Al finalitzar el passi del documental, a les 19.45 h tindrà lloc l’espectacle de dansa “J-AhO! II” , Qui està boig, tu o jo? a la Plaça Major. La peça de dansa d’Amaiur Luluaga, Clàudia Gómez i Montse Àlvarez,  sorgeix d’una reflexió sobre el límit entre el seny i la bogeria. Se sol associar la bogeria amb allò que es desvia de la norma, però què és la normalitat? A partir d’aquesta pregunta es qüestiona el concepte de normalitat, i les creadores indaguen en la possibilitat que es tracti d’un constructe establert per la societat amb la finalitat de crear un ordre a la comunitat. Això els porta a la hipòtesi de si la bogeria seria una eina de control social per assenyalar el que és diferent i per tant sentir que la situació és la correcta i/o normal.

 

Programació:

  • 18h. Projecció de “Bailar la locura” a l’Auditori de Banyoles. El preu de l’entrada és 6 euros i la venda de les entrades es fa a través de la web de Banyoles Cultura
  • 19:45h. Espectacle de dansa “J-AhO! II” a la Plaça Major de Banyoles. Accés gratuit.

 

Recupera aquí la notícia de la projecció del documental “Bailar la Locura” i de l’espectacle de dansa “J-AhO! II” a Girona

Back To Top