skip to Main Content
“Per Una Escola Inclusiva De Debò”, El Nou Missatge De La Campanya “La Diversitat Ets Tu”

“Per una escola inclusiva de debò”, el nou missatge de la campanya “La diversitat ets tu”

El nou missatge de la campanya ‘La diversitat ets tu’ vol conscienciar sobre l’escola inclusiva, ja que aquest mes de setembre hi haurà el retorn a l’escola. La intenció és recordar que l’àmbit educatiu hauria de ser un espai d’inclusió, i ho fa fent èmfasi en el missatge “Tinc dret a una escola on tinc el suport que necessito i em fan sentir un alumne més”.

Com cada mes, des de TV Banyoles es farà l’emissió de la campanya “La diversitat ets tu” en la seva programació.

 

La campanya

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va posar en marxa la tercera edició de la campanya titulada “La diversitat ets tu”, que enguany gira a l’entorn de la discapacitat i de les barreres existents.

La iniciativa va néixer el 2018 amb la intenció d’anar més enllà d’accions puntuals i engegar una campanya anual que, mes a mes, aconseguís sensibilitzar la població sobre temàtiques concretes i que marqués una mica les actuacions que duen a terme diferents àrees del Consell Comarcal. Si la primera edició va girar al voltant del col·lectiu LGTBI i la segona es va centrar en el racisme, enguany s’ha decidit focalitzar en la discapacitat intel·lectual i funcional.

L’objectiu de la campanya “La diversitat ets tu” és canviar la mirada paternalista i excloent cap a les persones amb discapacitat. Normalitzar una manera més de ser i reconèixer el seu dret a ser més autònoms i a gaudir d’una vida amb igualtat de condicions que la resta de la societat. Per tal que aquest missatge arribi a tota la comarca, la campanya constarà de diverses accions durant tot l’any. Una d’elles serà l’organització d’un cicle de cinema que tindrà lloc a mitjans d’any que comptarà amb persones expertes en el tema. Una altra és la difusió mensual de missatges de reflexió que es publicaran via revistes de reclam, xarxes socials, mitjans de comunicació i es faran arribar també als instituts, biblioteques i altres espais públics.

Back To Top