skip to Main Content
Les Famílies I Les Persones Amb Discapacitat Necessiten Suport I Recursos Urgents

Les famílies i les persones amb discapacitat necessiten suport i recursos urgents

El Francesc i la Susanna són pares del Joan, un noi de 21 anys, alegre, molt sociable i amb síndrome de Down. És el menor de quatre fills i va arribar a casa quan tenia 3 mesos.

Fa anys li van detectar certa tendència violenta en moments molt esporàdics. La família va pensar que era un tema d’adolescència i frustració i que amb el temps aprendria a controlar-ho, però poc abans de la pandèmia van veure que no.

No va ser fins al gener que li van diagnosticar un trastorn obsessiu agressiu. També els hi van orientar a un servei residencial, però a la vegada s’han trobat que no hi ha places i que les llistes d’espera són de molts anys. Segons les dades que ha aconseguit DINCAT, a Catalunya hi ha 3.500 persones en llistes d’espera d’un servei residencial i 1.000 d’un servei diürn.

Davant d’aquesta situació, i del cansament acumulat, han decidit fer-ne denúncia a través dels mitjans i les xarxes socials amb l’objectiu de donar visibilitat a la problemàtica i reclamar una solució per a totes les famílies que es troben en la mateixa situació.

El dimarts 19 d’octubre, Francesc Mateu, pare d’en Joan, exposava la seva situació al seu compte de Twitter.

Enllaç al fil de Twitter de Francesc Mateu

El mateix dimarts al vespre el programa Islàndia de Rac 1 i el Telenotícies Vespre de TV3 van entrevistar a la Susanna i en Francesc, pares d’en Joan.

Entrevista al programa Islàndia de Rac 1
Entrevista TN Vespre – TV3
Notícia Diari Ara

Les famílies i les persones amb discapacitat necessiten suport i recursos urgents en les diverses etapes de la vida. La falta de places en diferents serveis d’atenció a la discapacitat i la salut mental té moltes conseqüències.

Back To Top