skip to Main Content
La Lectura Fàcil, Nou Missatge De La Campanya “La Diversitat Ets Tu”

La lectura fàcil, nou missatge de la campanya “La diversitat ets tu”

El mes d’abril el missatge de la campanya ‘La diversitat ets tu’ és sobre la lectura fàcil, aprofitant que en aquest mes estava prevista la festa del llibre per Sant Jordi. L’objectiu és promoure no només l’accés universal a la lectura, sinó també a la informació per tal que sigui fàcil d’entendre, amb textos senzills i breus i acompanyats d’imatges que n’ajudin la comprensió.

El dret a l’accés a la informació per a tothom, és molt  important, especialment en situacions com la de confinament actual per culpa de la Covid-19, ja que cal garantir la superació d’aquest tipus de barreres, per facilitar l’autonomia de totes les persones.

Com cada mes, des de TV Banyoles es farà l’emissió de la campanya “La diversitat ets tu” en la seva programació.

La campanya 

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va posar en marxa la tercera edició de la campanya titulada “La diversitat ets tu”, que enguany gira a l’entorn de la discapacitat i de les barreres existents.

La iniciativa va néixer el 2018 amb la intenció d’anar més enllà d’accions puntuals i engegar una campanya anual que, mes a mes, aconseguís sensibilitzar la població sobre temàtiques concretes i que marqués una mica les actuacions que duen a terme diferents àrees del Consell Comarcal. Si la primera edició va girar al voltant del col·lectiu LGTBI i la segona es va centrar en el racisme, enguany s’ha decidit focalitzar en la discapacitat intel·lectual i funcional.

L’objectiu de la campanya “La diversitat ets tu” és canviar la mirada paternalista i excloent cap a les persones amb discapacitat. Normalitzar una manera més de ser i reconèixer el seu dret a ser més autònoms i a gaudir d’una vida amb igualtat de condicions que la resta de la societat. Per tal que aquest missatge arribi a tota la comarca, la campanya constarà de diverses accions durant tot l’any. Una d’elles serà l’organització d’un cicle de cinema que tindrà lloc a mitjans d’any que comptarà amb persones expertes en el tema. Una altra és la difusió mensual de missatges de reflexió que es publicaran via revistes de reclam, xarxes socials, mitjans de comunicació i es faran arribar també als instituts, biblioteques i altres espais públics.

Back To Top