skip to Main Content
La Discapacitat Centra Aquest Any La Campanya “La Diversitat Ets Tu”

La discapacitat centra aquest any la campanya “La diversitat ets tu”

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha posat en marxa la tercera edició de la campanya titulada “La diversitat ets tu”, que enguany girarà a l’entorn de la discapacitat i de les barreres existents.

 

 

 

 

La iniciativa va néixer el 2018 amb la intenció d’anar més enllà d’accions puntuals i engegar una campanya anual que, mes a mes, aconseguís sensibilitzar la població sobre temàtiques concretes i que marqués una mica les actuacions que duen a terme diferents àrees del Consell Comarcal. Si la primera edició va girar al voltant del col·lectiu LGTBI i la segona es va centrar en el racisme, enguany s’ha decidit focalitzar en la discapacitat intel·lectual i funcional.

 

Tot plegat, coincidint amb el desè aniversari de la posada en marxa de la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany, organisme creat per treballar de forma unitària i transversal la discapacitat i formada per diverses entitats i els serveis de la comarca que lluiten per fer realitat els drets de les persones amb discapacitat en tots els àmbits. Formen part de la Taula: les entitats de pares i mares Associació Junts i Endavant i Associació Famílies Presents, la Fundació Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall, el Grup MIFAS, Granés Fundació, el Centre El Puig, l’equip d’Atenció Psicopedagògica del Servei Educatiu del Pla de l’Estany i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal.

 

L’objectiu de la campanya “La diversitat ets tu” és canviar la mirada paternalista i excloent cap a les persones amb discapacitat. Normalitzar una manera més de ser i reconèixer el seu dret a ser més autònoms i a gaudir d’una vida amb igualtat de condicions que la resta de la societat. Per tal que aquest missatge arribi a tota la comarca, la campanya constarà de diverses accions durant tot l’any. Una d’elles serà l’organització d’un cicle de cinema que tindrà lloc a mitjans d’any que comptarà amb persones expertes en el tema. Una altra és la difusió mensual de missatges de reflexió que es publicaran via revistes de reclam, xarxes socials, mitjans de comunicació i es faran arribar també als instituts, biblioteques i altres espais públics.

 

Back To Top