skip to Main Content
Beca Granés Fundació De L’IDIBGI Per L’estudi De L’eficàcia De La Realitat Virtual Immersiva En El Tractament De Les Fòbies En El Trastorn De L’Espectre De L’Autisme

Beca Granés Fundació de l’IDIBGI per l’estudi de l’eficàcia de la Realitat Virtual Immersiva en el tractament de les fòbies en el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme

Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), signen el conveni de col·laboració per a la 2a Beca Granés Fundació de l’IDIBGI, amb l’objectiu de promoure la recerca en l’àmbit de les discapacitats i els aspectes de millora i prevenció d’aquestes.

Concretament la col·laboració permetrà la contractació d’un neuropsicòleg/a que s’incorporarà al  grup de recerca de Trastorns del Neurodesenvolupament de l’IDIBGI. La recerca que desenvoluparan serà l’estudi de l’eficàcia de la realitat virtual immersiva en el tractament de les fòbies específiques en persones en el trastorn de l’espectre autista.

Fruit d’aquest conveni, Granés Fundació es compromet a realitzar una aportació econòmica de 60.000 euros per als dos anys previstos.

Des d’un punt de vista social, en els darrers anys, les tecnologies digitals han jugat un paper important a l’hora de reduir les bretxes d’oportunitats, especialment entre els membres de comunitats desafavorides i poc representades, des de tecnologies d’assistència que creen independència per a les persones amb discapacitat fins a plataformes d’aprenentatge que proporcionen accés a oportunitats educatives. La tecnologia és una eina valuosa pel que fa a la seva contribució a la inclusió, si es dissenya tenint en compte aquests objectius. La realitat virtual pot servir com a eina per ajudar a abordar els biaixos, millorar l’accés a les oportunitats i crear experiències de col·laboració que poden desenvolupar i millorar moltes habilitats vitals clau.

La Realitat Virtual Immersiva crea mons interactius generats per ordinador, que substitueixen les percepcions sensorials del món real per les generades digitalment, produint la sensació d’estar en entorns nous a mida real. La RVI permet un control tan estret sobre els estímuls presentats que les estratègies terapèutiques es poden implementar amb precisió; La realitat virtual pot produir situacions que poden ser útils terapeuticament si s’utilitzen de la manera correcta, però gairebé impossibles de recrear a la vida real.

 

 

Back To Top