skip to Main Content
IDIBGI Inicia Una Investigació Sobre Les Causes Que Generen La Discapacitat Física I Cognitiva Provocada Per L’esclerosi Múltiple

IDIBGI inicia una investigació sobre les causes que generen la discapacitat física i cognitiva provocada per l’esclerosi múltiple

A l’estudi liderat pel doctor Ramió Torrentà, s’incorpora un jove investigador guanyador de la Beca Granés Fundació per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat

IDIBGI inicia la investigació sobre el paper de l’alteració de la funció dels mitocondris, que s’encarreguen de produir l’energia de les cèl·lules, en la neurodegeneració que es produeix en l’esclerosi múltiple i que és la principal causa de discapacitat física i cognitiva de les persones afectades d’aquesta malaltia.
Aquest estudi liderat pel Dr. Ramió i Torrentà, està dins del Projecte Biomarkers of mitochondrial dysfunction and their relation with neurodegeneration and disability.

Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), promouen aquesta convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat. Aquesta primera Beca, que s’ha formalitzat aquest mes de gener, té l’objectiu de donar suport en la recerca a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona – IDIBGI i que l’investigador Albert Miguela, Grau en Ciències Biomèdiques (Berga, 1996) formi part del grup de recerca Neurodegeneració i Neuroinflamació, liderat pel Dr. Ramió i Torrentà, dins del Projecte Biomarkers of mitochondrial dysfunction and their relation with neurodegeneration and disability.

El programa de beques té com a finalitat la contractació de joves investigadors/es que s’incorporaran a
grups de recerca de l’IDIBGI amb l’objectiu d’avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen.

Les Beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador/a durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual es compta invertir uns 300.000 € en els propers sis anys.

Gràcies a les Beques Granés Fundació els grups de recerca vinculats a l’IDIBGI podran seleccionar
investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la
discapacitat, i/o els factors que l’originen. Les diverses àrees d’investigació a l’IDIBGI tenen en comú la
prevenció i tractament d’una sèrie de patologies que poden causar discapacitat. Aquest enfoc i objectiu
compartit entre Granés Fundació i l’IDIBGI es materialitza amb aquestes beques, que permetran aprofundir
la recerca en l’àmbit de la discapacitat i obrir noves línies d’investigació als grups de recerca de l’institut.

IDIBGI
L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) és un centre d’investigació CERCA de la Generalitat de Catalunya, i que té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, principalment a l’entorn de Girona.

Granés Fundació

Granés Fundació és una entitat que es va crear l’any 2017. Té com a finalitat l’assistència social tant de persones amb una discapacitat intel·lectual com física i l’ajuda a joves per a cursar estudis d’especialització o màsters universitaris o estudis d’investigació.
Aquest programa de beques té la voluntat de fer coincidir les seves dues finalitats en aquesta iniciativa, becant a investigadors joves en l’àmbit de la discapacitat i/o les malalties que la provoquen.

 

Back To Top