skip to Main Content
Es Compleixen 4 Anys De La Mort De Candi Granés, Impulsor De La Fundació

Es compleixen 4 anys de la mort de Candi Granés, impulsor de la Fundació

Aquest divendres 24 d’abril fa quatre anys va morir Candi Granés Campasol, empresari industrial banyolí que va ser l’impulsor de Granés Fundació. Aquesta entitat va néixer de la seva voluntat testamentària, amb la idea de retornar a la societat i al seu territori part del que ell havia rebut durant la seva vida. Les finalitats que va fixar per a la Fundació són:

  1. L’assistència social, tant per persones amb discapacitat intel·lectual com física.
  2. L’ajuda a joves per cursar estudis d’especialització o màsters universitaris o estudis d’investigació.

Candi Granés va néixer el 1945 a Banyoles, als 17 anys va començar a treballar a l’empresa Comexi i el 1970 a Bombas Félez, empresa banyolina fabricant de bombes d’aigua.

El 1972 va fundar Inoxpa, dedicada a fabricar components i equips d’acer inoxidable pel transvasament de fluids, per a les indústries alimentària, farmacèutica i cosmètica. Amb gran visió de futur va iniciar la seva internacionalització el 1980, obrint una oficina comercial a Perpinyà i el 2008 els productes INOXPA es comercialitzaven ja a tot el món.

El 2010 va rebre el Gran Premi Príncep Felip a la Competitivitat Empresarial en la modalitat de PIME i també el premi Banyolí de l’any a la Millor Iniciativa Empresarial; el 2014, de mans del Ministeri d’Economia i Competitivitat, el Premio Nacional de Innovación y Diseño 2013 en la modalitat d’internacionalització.

Va aconseguir convertir una petita empresa de Banyoles dedicada a la fabricació de bombes d’acer inoxidable (les primeres que es feien a tot l’Estat aleshores) en una companyia d’àmbit global. Actualment l’empresa té la seu principal a Banyoles, amb factories pròpies a França, Portugal, Índia i Moldàvia, i compta també amb 5 centres d’enginyeria (Banyoles, València, Pune-Índia, Vale de Cambra-Portugal, Chambly-França i Chisinau-Moldàvia).

 

Back To Top