skip to Main Content
El Llibret “Salut Mental I Discapacitat Intel·lectual” Es Presenta A Lleida

El llibret “Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual” es presenta a Lleida

El passat 2 de febrer s’ha presentat el llibretSalut Mental i Discapacitat Intel·lectualde Granés Fundació i la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, en unes jornades a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Lleida, en el mateix acte també s’ha presentat el fulletó La Salut Mental és cosa de tothom de Dincat.

L’acte que hi van assistir prop de 100 persones a la sala d’actes, i 153 persones més per videoconferència, anava dirigit a professionals sanitaris de la xarxa de salut mental no especialitzada. Els materials pretenen sensibilitzar al sector sanitari sobre les especificitats de la salut mental del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual que habitualment són atesos a aquesta xarxa i d’altres dispositius sanitaris no especialitzats, i també a altres professionals sanitaris i del sector social.

L’acte va comptar amb intervencions de representants d’ALLEM, Sant Joan de Déu, Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, Aspros, Granés Fundació i Dincat. “La voluntat de Granés Fundació és el d’incidir en àmbits i en realitats en el que cal fer un esforç per avançar cap al ple assoliment de drets per a les persones i on queda molt camí per recórrer tant en formació de professionals, en el canvi de model de la cartera de serveis per adequar-se a la convenció DPD, pel que fa als suports a oferir a les persones, i a donar veu a les persones amb discapacitat perquè tota la societat pugui sentir-la” va manifestar Laura Masferrer, directora-gerent de Granés Fundació. “A Granés Fundació pensem que és clau que es produeixi una transferència de coneixement des de l’àmbit de la salut mental especialitzada en discapacitat intel·lectual cap a la resta de l’àmbit sanitari: primària, especialitzada, urgències, hospitalària…I també cap a l’àmbit social. En aquests sentit hem fet i farem el possible per fer de xarnera entre aquests dos àmbits, el de la salut i el social i promoure’n la comunicació i l’aprenentatge mutu, per a la millora de l’atenció i els suports a les persones.” va concloure.

També es va poder comptar amb una taula d’experiències en primera persona amb la participació d’una professional i una persona amb discapacitat intel·lectual d’Aspros i Sant Joan de Déu

Back To Top