skip to Main Content
1a Jornada Sobre Esport Inclusiu I Reptes De Futur

1a Jornada sobre Esport Inclusiu i Reptes de futur

La 1a Jornada sobre Esport Inclusiu que se celebrarà el proper dia 18 de novembre a les 18.30 h, neix de la mà de Granés Fundació amb la finalitat d’avançar en el coneixement sobre l’esport inclusiu. Aquesta jornada vol promoure el diàleg entre diferents agents experts dins del sector de l’esport de persones amb discapacitat amb l’objectiu de crear un espai de treball que generi coneixement sobre la plena inclusió en l’esport i de facilitar l’arribada d’aquest coneixement als clubs esportius i entitats socials.

La Jornada comptarà amb un Focus Group d’experts inicial i un diàleg posterior obert al públic interessat, que es podrà seguir de forma digital. La 1a Jornada sobre Esport Inclusiu serà la primera acció d’un conjunt de diàlegs amb els que Granés Fundació vol aconseguir una generació de coneixement rigorós que permeti avançar en l’assoliment d’aquest dret inclòs en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i signada per l’Estat Espanyol l’any 2007.

Es podrà seguir per streaming a www.granesfundacio.org, i hi haurà llenguatge de signes i subtitulació en català i castellà

El contingut de la Jornada es centrarà en un diàleg obert en streaming que es podrà seguir i participar a www.granesfundació.org. Previament s’haurà realitzat un Focus Group amb experts.

Per inscripcions cal omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç www.granesfundacio.org/jornades

Diàleg / 18.30 h

Laura Masferrer / Presentació

Directora gerent de Granés Fundació. Llicenciada en història. Directora/gerent en entitats socials des de l’any 2003, treballant en processos de transformació per a la inclusió social de persones amb discapacitat, de famílies, d’infants i de joves. En el marc d’àmbits diversos com l’esport, la recerca, l’emprenedoria, l’educació, l’habitatge o l’àmbit comunitari.

Joan Vehils / moderador

Periodista esportiu de gran trajectòria vinculat a la premsa i la televisió esportiva. Director del diari Sport des del 2007, director del Periodico de Catalunya (2003-2007), director de RadioSport (2000-2005), entre d’altres.

Xavier González

CEO del Comitè Paralímpic Internacional 2004-2019. Actualment treballant com a consultor. Va iniciar la seva carrera professional al Comitè Olímpic Internacional al 2002 com a director d’enllaç dels jocs paralímpics i es va convertir en director general del Comitè Paralímpic Internacional (IPC) el 2004. Anteriorment havia ocupat càrrecs directius en els comitès organitzadors dels Jocs Paralímpics de Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 i va ser director general dels Jocs Paralímpics d’Hivern de Salt Lake 2002.

Enric Blesa

Director general de Special Olympics Espanya reconegut per la seva gran labor com el millor dirigent professional de l’esport 2016 per l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport.

Ramon Lamiel

Gerent de l’Institut Municipal de persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2013. Persona compromesa i vinculada a l’àmbit social. Des dels seus inicis ha tingut diferents càrrecs directius a la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

_____________________________

Focus Group

Laura Masferrer / Presentació

Directora gerent de Granés Fundació

Maria Pallisera / moderadora

Professora del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i coordinadora del Grup de Recerca en Diversitat. Investigació col·laborativa i inclusiva amb persones amb discapacitat intel·lectual sobre temes relacionats amb els seus drets (vida independent, educació, participació i inclusió).

Xavier González

Consultor del Comitè Paralímpic Internacional.

Enric Blesa

Director del Comitè Special Olímpic Espanyol Special Olimpic.

Ramon Lamiel

Gerent de l’Institut de Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Jordi Morales

Esportista d’elit de Tennis Taula amb una llarga trajectòria que l’ha portat a aconseguir les medalles de bronze i plata als Jocs Paralímpics d’Atenes ’04 i Londres ’12. Campió mundial durant els anys 2010, 2014 i 2018. Al 2018 va ser guardonat com a millor esportista paralímpic de l’any en tennis de taula per les ittf awards.

Ingrid Lafuente

Gerent de la Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals (FECPC) des de 1998 i formadora i responsable de projectes a l’entitat per afavorir la inclusió social a través de l’esport. Professora associada a la UB – Facultat d’educació especialista en Educació Física Inclusiva i Activitat Física i esport adaptat i assessora en diferents projectes d’àmbit local i autonòmic i estatal relacionats amb la integració i la inclusió en l’àmbit de l’esport federat.

Josep Oriol Martínez

Metge especialitzat en esport paralímpic, vinculat als Jocs de Barcelona ’92, Beijing ‘08, Vancouver ‘10, London ‘12 i Sochi 2014 com a metge en Cap, membre del Comitè Antidopatge i president del Comité Mèdic del Comitè Paralímpic Internacional fins l’any 2014. Professor especialista en esport inclusiu de la Universitat Ramon Llull – Blanquerna des de l’any 2001 i president del Comitè Científic de la “Conferencia Internacional sobre Deporte Adaptado”, en les seves tres edicions CIDA 03, CIDA 07 i CIDA 2011.

Per inscripcions cal omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç www.granesfundacio.org/jornades

 

Back To Top